Theaterimprovisatie/theatersport

Wilt u een ontspannende teamdag of een inhoudelijke teambuilding organiseren voor uw team, waarbij uw teamleden elkaar eens op een andere manier leren kennen?

Denkt u dan eens aan een workshop Theaterimprovisatie. Theater wordt ingezet om een boodschap over te brengen, op een andere manier samen te werken en creatief te leren denken. Een vorm van theaterimprovisatie is bijvoorbeeld theatersport, bedacht door de Amerikaanse Keith Johnstone en sinds de jaren ’80 in vele landen één van de populairste vormen van improvisatietheater. Hierbij worden ter plekke scenes bedacht en gespeeld op basis van suggesties uit het publiek.

Uw team is gedurende een hele dag (of dagdeel) op een laagdrempelige manier met improvisatietheater bezig. Onder leiding van een ervaren theaterimprovisatiedocent doet men oefeningen en opdrachten, eventueel rondom een van tevoren bepaald thema. Het is actief, ongedwongen en soms hilarisch.

Doel van de training
Samenwerking, creatief leren denken, leren van nieuwe vaardigheden of inzichten  in een ontspannen sfeer.

Onderwerpen
Wilt u een bepaald onderwerp of thema aan de bijeenkomst verbinden dan bespreken we dit van tevoren.

Onderwerpen kunnen bijvoorbeeld zijn:

  • (groeps) gedrag leerlingen
  • opvoeding, hoever gaan we?
  • pesten
  • samenwerken
  • gesprekken met ouders
  • communicatie in het team

Resultaat
Uw medewerkers leren door improvisatie en “out of the box” denken . Thema’s worden op een ontspannen manier behandeld. Ontspanning door inspanning, plezier en concentratie.

Het trainingsprogramma en de werkwijze
Een ervaren theaterimproviatiedocent begeleidt de deelnemers op een laagdrempelige manier bij de oefeningen en spelopdrachten. Soms speel je met de hele groep tegelijk, dan weer in tweetallen of zelfs solo. De trainer activeert, stimuleert en enthousiasmeert.

Duur van de training
De training duurt één dagdeel of een dag, in overleg.

Aantal deelnemers
Het maximum aantal deelnemers is veertig.

Benodigdheden
Een grote lege ruimte met verplaatsbare stoelen en een tafel. Een muziekinstallatie/cd-speler.