Coaching

Individuele coaching
Coaching is bedoeld voor mensen die zich op de één of andere manier belemmerd voelen in hun functioneren. Samen onderzoeken we waar de belemmeringen liggen en zoeken we effectieve manieren om deze uit de weg te ruimen. Wij zijn van mening dat verandering van binnenuit moet komen en dat het een proces is waar je zelf invloed op uit kunt oefenen. Wat is de huidige situatie en wat is de gewenste situatie? Wat kun je zelf doen om de gewenste situatie te bereiken en hoe kun je dat aanpakken?

Ieder mens heeft kwaliteiten en valkuilen. Door coaching leer je deze beter kennen en word je je bewust van het effect hiervan op jezelf en anderen. Je kunt je eigen gedrag positief beïnvloeden.

In een eerste gesprek maken we kennis en stellen we de coachingsdoelen op. Onze ervaring is dat een traject vier tot zes gesprekken van anderhalf uur duurt. 

Coaching met rollenspel
Uit onze jarenlange ervaring als trainingsacteur en trainer weten we dat het werken met rollenspellen een positief resultaat heeft. Vooral voor het verbeteren van communicatieve vaardigheden werkt het effectief om een trainingsacteur tijdens de coaching in te zetten. Door te oefenen in een veilige omgeving kunt u verschillende aanpakstijlen uitproberen en het effect daarvan meteen zelf ervaren. Zo kunt u bijvoorbeeld lastige gesprekken met medewerkers, collega’s, ouders of leerlingen oefenen of een sollicitatie- of functioneringsgesprek. Deze manier van coaching kan zowel in individuele coaching als in een kleine groep, maximaal vier personen, ingezet worden. 

Teamcoaching
Soms loopt het niet lekker in een team. Werken in een team stelt hoge eisen aan de teamleden en aan de interactie binnen het team. Teamcoaching richt zich op het beïnvloeden van de interactie in het team met als doel beter te functioneren.